ernesto che guevara – dertli sözlük
devrim ile metalaştırılan ama devrim adına çok büyük işler yapmamış olan kişidir. kübaya ziyareti ve sonrasında olanlarda dahi castro arkaplanda kalmıştır. bolveşik ihtilalini ve devrimini görmeyen bir alay yeni bitmenin sırf marjinal görünmek adına giydikleri tshirtlerde baskısı bulunan zat.
küba devriminde castro ile beraber rol alan önemli isimdir.

anti-emperyalizmin sembolü haline gelmiştir. bazı gençlerin popüler kültür ikonu haline getirmeleri de bu gerçeği değiştirmez. sanırım che'ye terörist demek, gençlerin che t-shirt'ü giymesinden daha marjinal durmaktadır. emperyalizm karşısında durduğunuzu ve direndiğinizi söyleyeceksiniz, dünyada bilinen bir anti-emperyalist sembole terörist diyeceksiniz. nereden baksanız tutarsızlık.

2000 li yılların gençlerine, 70'li yılların dili ile hitap edemezsiniz. etseniz de derdinizi anlatamazsınız. anlamazlar. bunu artık anlamak lazım.
dünyadaki bir çok terör örgütü ile sol siyasetin ortak paydası olan kişi. bu payda diri tutulmaya çalışılarak bu örgütlere marjinalleşme eğilimi olan gençlerin katılımı sağlanmaktadır.
bazı liberallere göre cani, ırkçı bir katildir;

http://www.hurfikirler.com/sosyalist-katil-che-guevaradan-10-dehset-verici-alinti/