iletişim – dertli sözlük
sağlam kitaplar basan yayınevi. özellikle çağdaş türkçe edebiyat kategorisinde keşfedilecek bir sürü yazar sunduğu için bile değerli, değerli olmalı.
haberleşme.
çağını yaşadığımız bir zamanda ziyadesiyle zorlandığımız eylem.
iletişim araçları çoğaldıkça azalan bir iletişimsizlik hali mevcut.
artan iletişimin azalan anlayış ile doğru orantılı seyretmekte.
günümüzde çok gelişti. geçmişte onlarca yılda yapılan bir iş, günümüzde birkaç hafta gibi kısa bir sürede yapılabilmektedir. bu konuda iletişimin gelişmesinin etkisi çok yüksektir. binlerce yıllık bilgi birikimine birkaç yılda ya da birkaç on yılda ulaşmak mümkün. bu nedenle böyle bir çağda müslümanların işi hem kolaylaşıyor, hem de zorlaşıyor.

bozucu etken sayısı fazlalaşırken ve bozucu etkenlerin hayata müdahalesi kolaylaşıyor. ama bir taraftan da müslümanlar için harika fırsatlar doğuyor. geçmişte birkaç yüzyılda yapılan metodoloji çalışmaları, iletişimin gelişmesi ve bilgiye ulaşmanın kolaylığı sayesinde birkaç on yılda yapılabilir hale gelmektedir. ama islam toplumlarının öncelikle fırsatları görmeleri ve değerlendirmeye azimli olmaları gerekmektedir. yenilmişlik sendromunu bırakıp ve mevcut durumu kabullenmekten vazgeçmeleri kendilerini tanımlayacak, kimliklerini oluşturacak çalışmalara yönelmeleri gerekir.
toplumumuzun yaşadığı en büyük sıkıntıların başında gelen bir unsurdur. her geçen gün teknolojinin bu kadar gelişmesiyle birlikte insanların iletişimden kopup, konuşmaktan ziyade daha çok tartışma ortamları yaratıp sağlıksız iletişim kurmaya çalışmaları neticesinde her geçen gün kaybetmekteyiz.

sakin bir şekilde geniş bir çerçeve ile bakıp durum analizi yaparak yanlışları veya doğruları düzgün bir iletişim şeklinde aktarmaktan ziyade, daha çok baskı ve üstünlük ile kabul ettirmeye çalışmakla da iletişim yeteneğimizi kaybetmekteyiz. bunun en büyük sebebi ise birbirimize karşı koymuş olduğumuz duvarlardan kaynaklı olsa gerek. çünkü insan ulaşamadığı kalbe bağırmak, sesini duyurmak istermiş…