kadınlar ve alışveriş merkezleri – dertli sözlük
avm'ler genelde kadınlar ile dolu. alış veriş için o mağaza senin bu mağaza benim gezen fazla erkek yok. bu yüzden bütün oklar kadına yöneltilmiş durumda. reklamlar, kampanyalar, sloganlar hep kadını yakalamak, esir etmek için.
deyince,alışveriş merkezlerinde annelerinin peşinde sürüklenen anneleri gezerken vitrinlere dalıp çılgınlarca alışveriş yaparken 'uslu'durmalarının karşılığında hamburgerciye götürülüp hamburgerini yeyip kolasını içerken çekilen fotoğrafı annesinin facebook albümüne konulan zavallı zamane çocukları geliyor aklıma.
yalnız değildirler. yanlarında ya bir an evvel bulunduğu ortamı terk etmek için hadi'leyen bir koca, ya da karısı ile birkaç kez alışverişe çıkıp illallah etmiş kocanın kredi kartı ve ona eşlik etmek adına mağazanın altını üstüne getirebileceği, halinden anlayan bir hemcinsi bulunmaktadır. bu donanıma sahip bir kadını, alışveriş merkezleri doğal olarak kendine çeker. bu çekim gücüne karşı koyabilen kadın nefs eğitiminde mertebe atlamış olmalıdır. diğer türlüsü iktisat işletme filan okumuş olmalıdır. ya da cimri. evet evet kesinlikle cimri.