paralel evrenler teorisi – dertli sözlük
zamanda yolculuk, solucan delikleri (wormhole), ışıktan hızlı parçacıklar vs. gibi fizik denklemlerinin üzerinde soyut matematiksel işlemler yapılarak varılan garip sonuçların akla getirdiği ve bilim adamlarını acaba gerçek hayatta da var mıdır diye heyecanlandıran fikirlerden biri. allah'ı inkar etmek için stephen hawking, boşlukta sayısız evren oluştuğunu ve bu evrenlerin her birinde rastgele olaylar gerçekleştiğini ve bu sayısız evrenlerin birinde muhakkak bu evrendeki gibi fizik kuralları ve biz gibi insanlar oluşmasının mümkün olduğunu söyler. sözünü ettiğimiz teori ise biraz daha fazlasını söyleyip içinde bulunduğumuz dünyadaki ufacık bir değişikliğin, bu değişikliğin olduğu ve olmadığı iki evren doğuracağı ve böylece sayısız evrenlerin sürekli oluşmaya devam ettiğini ve her bir insanın da farklı evrenlerde az veya çok farklı hayatlarını yaşayan sayısız kopyasınının bulunabileceğini söyler. güya zamanda yolculuk yapıp dedesini öldüren ama bu halde de asla var olamadığı için dedesini öldürmesi de mümkün olamayan insan paradoksunu olayın tek bir evrende gerçekleşmediğini söyleyerek çelişkiden kurtarır. kuyuya atılan bir taştır. şüphecilik, reenkarnasyon, evrim falan pek sarmadı herhalde.
ruhlar alemi ile ahiret aleminin yatay düzlemde birbirlerine karşı konumunu açıklamaya çalışan teori. bilim adamları her zamanki gibi kendilerine iş icat ediyorlar. yoksa nereden ekmek yiyeceklerdi. (bkz:atanamayan bilim adamları)
bilimcilerin!!!özelliklede inançsızların hassas ayar argümanı için öne sürdükleri teoridir.hassas ayar argümanını cürütmek suretiyle ortaya attıkları içi boş bir teori hemde.. diyelim ki birden fazla evren var milyarlarca trilyonlarca evren var ve ihtimallerden birinde de dünya var olacak.sadece bizim dünyamız değil başka karbon bazlı yani yaşamın olusması için gereken şeylerin içerisinde olduğu bir dünya var ise bu daha fazla düzen olduğu anlamına gelmez mi?:)

yada bu evrenleri üreten şeyin kuralları olması gerek değil mi?(bkz:evren makinesi)

bunlarda düzenin bir parçası olduğundan inkar edim derken izhar ediyorsunuz.

i̇nkar için nelerde uyduruyorlar bu bilimci geçinenler.

öyle ise inkar etmekte olduğunuzdan dolayı tadın azabı.(bkz:enfal suresi 35.ayet)