yandaş medya – dertli sözlük
ak parti'nin iktidara gelmesinden sonra iktidarın yanında yer alan medya kuruluşlarına 'muhalefet partilerince' yakıştırılan addır.
hükümetten para(*) alan medya. para almazsa karşıt medya haline dönüşür. her hükümet döneminde medyanın bir diğer kısmını oluşturur sadece bazen yüzdelik dilimde büyük pay sahibidir.
içerme potansiyelinde olduğu doğruluk payını, iddia sahiplerinin bir başka türlü 'yandaş'lığını görünce, gözümde önemsiz kılan adlandırma.
aslında medya'nın "yandaş" olamamasıdır imkansızdır. özellikle yazılı medya dediğimiz olay reklamlar, ilanlar üzerinden yürümektedir. medya organları da kar etmek amacındadır, giderler, maaşlar gibi maddi gereksinimleri karşılaması gerekmektedir. bir partinin, grubun, cemaatin gazetesi olması garipsenecek bir olay değildir. fakat değinmemiz gereken asıl nokta, yandaş'lığın da bir adabı olması gerektiği sorunudur. yandaş olmak başka mahalledekileri ötekileştirmeyi gerektirmez. maalesef, güzel ülkemizde aklımıza ilk gelecek her iki cenahta da uç noktalar mevcuttur.