akif emre – dertli sözlük
yeni şafak gazetesi yazarı, küre ve klasik yayınları eski yönetmeni, dünya bülteni'nin genel yayın yönetmeni gazeteci-yazar.
i̇slamcıların sistemle bütünleşenlerinin neo-muhafazakar, sistemle siyaseten bütünleşmeyip ideolojik olarak benimseyenlerinse radikal-marjinal olduklarını iyi tahlil eden dünyabülteni/yeni şafak yazarı.

not: endülüs moriskoları hakkında belgesel çekmiştir. kalbur üstü muhabbet sahibi bir zat-ı mübarektir.
"maden ocağına gömülen imaj" başlığıyla güzel bir eleştiri yazmış.
(http://yenisafak.com.tr/yazarlar/akifemre/maden-ocagina-gomulen-imaj/53189)
"dinde iki farklı protestanlaşma" başlığıyla kaleme aldığı yazdığı yazıda güzel bir konuya değinmiş. son 6-8 senedir tartışılan bir konuydu. pek ciddiye alınmıyordu. somut sonuçları görüldükçe daha ciddiye alınmaya başlandı. lakin bu sefer de nasıl mücadele edileceğiyle ilgili bir fikir yok. kanaatimce yapılması en güzel mücadele şekli, ehl-i sünnet akidesini iyi öğrenerek günümüze ait bir takım kavramları yeniden tartışmaya açarak bu akide çerçevesinde tekrar yorumlamak olacaktır.

http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/akifemre/dinde-iki-farkli-protestanlasma-2008220
i̇nsana içtiği çayı yediği poğaçayı yarım bıraktıran kalp krizi ile dünya alemine veda etmiştir. sosyal medyada vefat haberinin hemen ardından yapılan yorumlarla yine bir kıymetliyi sessiz sakin kaybettik dedirten, bir dert uğruna ter döken her kişinin ardından "iyi bilirdik, iyi ki bilirdik" minvalinde bir hissiyatla hayır dua ettiği kimse. (*)
mahallemizin kaliteli yazarlarındandı, güzel adamdı.

mahallemiz dışında da yazıları, duruşu ve yaşayışıyla saygı görüyormuş; bugün birisi bunlara değinmiş:

https://www.sozcu.com.tr/2017/yazarlar/soner-yalcin/akif-emre-1868172/
soner yalçın ilgili yazısında akif emre hakkında 'vicdanlıydı. bu yüzden de bizim mahalledendi' diyerek kendince bir çakallık ve istismar girişimindeyse de, gerçek şu ki merhum duruşu sebebiyle yalnızdı.