busuu – dertli sözlük
i̇şe yarayıp yaramadığı konusunda şüphelerim var. yabancı bir dilde işe yaradığını anlatan bir paragrafla ikna olabilirim.
yeni üye oldum. i̇şe yaradığını düşünüyorum. kullanım kolaylığı sağlayan bir arayüzü var. alıştırmaları var, öğrendiğiniz dili, anadili olanlarca yardım edilebiliyor bu alıştırmalarda. güzel bir siteye benziyor.
3 ay önce sevgili dostum güccük'ün büyük tavsiyesi üzerine pratik yapayım diye satın aldım.*diğer ücretli uygulamaların birçoğunda bulunmayan seviye belirleme testi faydalı. diğer türlü what is this ile başlamanız gerekiyor.* ing temeli olan ama dili unutmuş biri için tavsiye edilir.* çeviri konusunda uygulamanın mantığını kavramalısınız yoksa ingilizceyi çok yanlış öğrenirsiniz. bağlamı esas alan bir çeviri anlayışı var.* uygulamayı ing seviyenize göre max. 3-4 ayda tamamlayıp çalışmalara farklı kaynaklardan devam etmelisiniz. * yds gibi bir sınav için yardımcı olur diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. uygulama alaylılara yönelik.* arapça da çalışayım dedim. arapça kısmı kötü sanırım. günlük dilde konuşulan kalıpları ezberlemek dışında bir faydası olacağını sanmıyorum.* bir ara ispanyolca çalıştım. burda hiç temelim olmadığından uygulamanın dil öğretme metodu ile benim dil öğrenme metodum çatıştı. vaktim de olmadığından bıraktım. yani o dönem bir reklamcı olarak reklam dünyasını anlatan dizi mad men'i izliyordum. ispanyolca'dan daha cazip geldi. zaten kullanmayacağınız dili öğrenmeyin. unutusunuz.sözlerimi tamlarken, kendisine bu linki az sonra whatsapp'tan göndereceğim 8 bin km uzaktaki dostum güccük'e selam ederim.