fotoğrafçı – dertli sözlük
1 senedir oldukça haşır neşir olduğum (akif hocam sağolsun), inanılmaz zevkli bir hobi(hobi de değil aslında ama nasıl tabir edeceğimi bilemedim). tabi çok sevmem de başlangıç olarak iyi bir makineyle başlamamın etkisi büyük(yine akif hocadan allah razı olsun istanbula kadar gitti makinem için).herkese öneririm. baktığınız eşyalara,doğaya vs daha farklı bakmaya başlıyorsunuz: bunu nasıl çekerim diye kafanızda şekiller canlanmaya başlıyor. bir ayrıcalık bence birçok insan arasından sıyrılabiliyorsunuz bu özelliğinizle.genelde ayarlar konusunda hatalar yapılabiliyor ya da pozlandırmada.bunun için profesyonel yardım almanızı öneririm.
anı yakalayan ,gözüyle gördüğü muhteşem anları fotoğraflamak isteği ile yanıp tutuşan ,''işte bu kare diye çığlık atan'' boynundan düşürmediği fotoğraf makinası ile yaşayan ,hayal gücü bi acayip çalışan ışık açısını pozlamayı hayal dünyasına göre kendine özgün ayarlayan bir eşrefi mahluk.
belli bir pozlama seviyesinden sonra photoshop sayesinde dünyayı brightness/contrast, levels,exposure ayarları yapılmış olarak gören sanatçı.
şimdilerde zengin veya fakir aşağı yukarı her insanın fotoğraf makinalarını ellerinden düşürmeyerek kendilerini zorla yamadıkları meslek.gözümden düştü millet.
ruhunu katmadan yapılamayacak, sadece çekmek amacıyla birlikte ilerletilemeyecek kadar nazlı ve ilgi bekleyen bir alan.