yaşar nuri öztürk – dertli sözlük
kitaplarını okumadan, konuşmalarını dinlemeden -bir zamanlar- düşman olduğum kişidir. taassub böyle birşey olsa gerek. başkalarının aklıyla düşünüp, başkalarının hükümleriyle yaşamak... evet tam olarak bu.

taassub bataklığından kurtulup bir kaç kitabını okuduktan ve bir çok konuşmasını dikkatle dinledikten sonra hakkında düşündüklerimden dolayı çok utandım. birilerinin güddüğü kini, sebepsiz yere üstlendiğim için kendime kızdım.

hataları yok mu?

kimin yok ki?

tanınan bilinen yazar ve hatipleri hangimiz eleştirmiyoruz? hangimiz bir kusurunu, yanlış bir anlatımını yakalamıyoruz? bugün arkasından milyonlarca insanın gittiği tarikat şeyhleri ve cemaat önderlerini yeri geldiğinde hangimiz eleştirmiyoruz?

kitaplarını okuyun ve konuşmalarını dikkatle dinleyin. emin olun hiç bir şey kaybetmezsiniz. öyle birilerinin servis ettiği bölük pörçük videolardan bahsetmiyorum. baştan sona kesilmeden konuştuğu videoları dinleyin.

kur'an-ı kerim'i savunmaktan, dine sokuşturulmuş hurafelere kızmaktan başka bir şey yapmıyor. ümmetin cahil bırakılışını acı gerçeklerle gözler önüne seriyor.

hatası yok mu? hangimizin yok ki? peşinden milyonların seğirttiği şahs-ı muteberleri yeri ve vakti geldiğinde yerden yere vuranlar bizler değil miyiz?

şahsen, ömrünü kur'an-ı kerime ve islam'a vermiş yaşar nuri hoca'nın hakkında beslediğim o eski düşüncelerden ötürü utanıyorum. insanları bu kadar ucuza harcamamak gerekir diye düşünüyorum... artık.
deizmle ilgili güzellemeler yapmıştır.“kuran; deizm'i teşvik eden, terviç eden bir kitap değil ama ona kapı aralayan bir kitaptır’’ diyerek kuran adına konuşmuş zırvalamış ilahiyatçıdır.
-- iktibas --

"türkiye'de 120.000 cami var,her açılan cami ahlaksızlığı ve namussuzluğu getiriyor. namaz bu milletin başina bela olmuştur"

-- iktibas --
bu lafları söyleyen insan müsveddesidir. i̇slam düşmanı bir zattır. dün allah' ın gazabına kavuşmuştur.

https://www.facebook.com/vinepolitik/?fref=nf
ölümü üzerine gördüğüm en manalı paylaşım bence bu oldu;ne kendi etti rahat, ne aleme verdi huzur;yıkılıp gitti cihandan, dayansın ehl-i kubur.müteveffanın son yıllarındaki hali (davranış, konuşma ve bulunduğu faaliyetleri kastediyorum), akıl sahipleri için ibretlerle doludur. konuştuğu yazdığı ortada olduğu için alıntılar yaparak ne yolda bir insan olduğunu ispat etmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. i̇slam akaidine göre kafirlere rahmet okumak allah'ı tekzip etmek olacağından insanı küfre düşürebileceği belirtilir. bu konuda ayet-i kerime malumunuz çoktur. kendisini islama nispet ettiği halde islama ve müslümanlara aleni düşmanlık eden, yıllarını saptırıcı faaliyetlere vermiş, küfür addedilecek onlarca sözü, ikrarı bulunan bu şahıs gibilere ise elimizde peygamber sav. zamanındaki gibi münafıkları isim isim sayabileceğimiz bir mekanizma olmadığından, prensip olarak yorum yapmamak evla olsa da rahmet okumak, cenaze namazında bulunmak caiz olmasa gerekir. ayrıca bir çok kimsede gördüğüm " yanlışları çok ama ilmi yönden büyük adam " yaklaşımına da kesinlikle katılmıyorum. müteveffanın bir kısım iddialarına ve kitaplarına karşı yapılmış çalışmalara göz atıldığında kasıtlı-kasıtsız bir çok bilgi yanlışı ve tercüme hatası tespit edildiği görülebilir. en basitinden kemalizme yaklaşımı hiç bir ciddi ilim adamının içinde bulunamayacağı türden bir mantık fukaralığıdır. bilhassa 28 şubat hazırlığı zamanlarından itibaren belli kesimlerce abartılmıştır. bir de misvak dergisi bir karikatür yayınlamış. onu da "şeytana dahi sövmeyin" buyuran peygamberin dinini, twitterlarda ona buna küfürler ederek müdafaa edenlerin haline benzetiyorum. bu karikatürün hiç kimseye hidayet yolunu göstermediği gibi gereksiz yere tepki çektiğini düşünüyorum.